Externe opslag

Externe opslag is handig wanneer je een back-up wilt maken van jouw foto’s en documenten. Onder externe opslag scharen wij USB sticks, externe harde schijven en NAS-systemen. Deze zijn verkrijgbaar met en zonder encryptie. Hulp nodig bij het kiezen? Wij ondersteunen je graag.

USB sticks

Een USB stick is uitermate handig om jouw foto’s, documenten en presentaties bij je te dragen. Vanwege het kleine formaat past de stick makkelijk in jouw zak of tas. Wanneer je bestanden op de USB stick wilt opslaan die privacy gevoelig zijn, dan kan het verstandig zijn om te denken aan een USB stick met encryptie. De encryptie zorgt ervoor dat bestanden niet te lezen zijn, zonder dat er een wachtwoord wordt ingevoerd. USB sticks zijn er in verschillende formaten. De meest gekozen formaten zijn 16Gb, 32Gb en 64Gb, maar groter is ook verkrijgbaar.

Externe harde schijven

Externe harde schijven komen in 2 maten, namelijk 2,5 inch en 3,5 inch. De 2,5 inch is draagbaar en kan zonder stroomvoorziening worden gebruikt. De 3,5 inch versie heeft echter wel een stroomadapter nodig. Een 3,5 inch harde schijf wordt vaak gekozen als back-up schijf die aan de vaste pc gekoppeld zit of bijvoorbeeld aan de mediaspeler. De meeste verkochte formaten zijn 1Tb en 2Tb, maar ook hier zijn grotere formaten voor handen.

NAS systemen

NAS staat voor Network Attached Storage, oftewel opslag in jouw netwerk. Met een NAS kun je vanaf alle computers, laptops, mediaspelers, tablets, smartphones en andere apparaten binnen je (draadloze) netwerk of via internet bij jouw opgeslagen bestanden. Nas-systemen zijn er in zeer veel diverse uitvoeringen en zowel voor Apple Mac als voor Windows omgevingen. Laat ons jou helpen bij het maken van de juiste keuze.

Installatieservice

Waar een USB-stick en een externe harde schijf geen installatie vereisen, is dat voor een NAS wel nodig. Onze goed opgeleide medewerkers verzorgen de complete installatie bij jou thuis. Zij zorgen ervoor dat alle apparaten in jouw thuisnetwerk bij deze vorm van opslag kunnen. Laat je door ons vooraf informeren, neem contact op.

De waardering van shop.bokumo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 314 reviews.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo, kunnen we je helpen?