Wij willen u waarschuwen voor een nieuw e-mailvirus dat momenteel in omloop is. Het Locky ransomware virus wordt verspreid via Word-documenten als bijlage in e-mails en kan veel schade aanrichten.

Het virus is net ontdekt en op basis van de gegevens die tot op heden bekend zijn, willen wij u waarschuwen en behoeden. Het virus wordt via verschillende soorten e-mails verstuurd, vaak met een verzoek tot het betalen van een factuur die dan in een Word-document in de bijlage zit. Open dit bestand niet en neem bij twijfel of een verdachte e-mail altijd contact op met onze Servicedesk.

Wanneer uw computer met het virus is besmet, dan laadt het virus zich in het geheugen, verwijdert zichzelf, codeert uw documenten naar hash.locky-bestanden, verandert uw bureaubladachtergrond, plaatst een .bmp bestand en opent het, plaatst een .txt bestand en opent het en verwijdert alle VSS snapshots. Gecodeerde bestanden kunnen ook netwerkbestanden bevatten. Kortom, het virus kan veel schade aanrichten.

Herkent u deze kenmerken van een besmetting? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met onze Servicedesk door te bellen naar 075 642 00 70.

De waardering van shop.bokumo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 201 reviews.