Offerte aanvraag laptop

  1. Home
  2. Offerte aanvraag laptop

Wat doet u voornamelijk met de laptop?
Huis, tuin en keuken gebruik (e-mailen, bankzaken, tekstverwerken, enz.)Kantoorwerkzaamheden en studieProfessioneel gebruikFotobewerkingVideobewerkingGaming3D applicaties (Autocad, Revit, enzovoorts)

Welk formaat laptop zou u willen?

Het schermformaat (gemeten in inch) bepaalt de grootte van het beeldscherm en is tevens bepalend voor het gewicht en grootte van de laptop. Bedenkt u dus goed waar u de notebook voor wilt gebruiken. Als u een model wilt om mee te nemen en onderweg te gebruiken, kies dan voor een kleiner schermformaat tot en met 14 inch. Werkt u vaak thuis of op kantoor, kies voor een groter formaat vanaf 15 inch.
10,1 inch11,6 inch12 inch13,3 inch14,1 inch15,6 inch17,3 inch

Hoe belangrijk is accu duur?

Wanneer u veel buiten de deur op de laptop werkt is accu duur een heel belangrijk item. Werkt u altijd thuis op de laptop of heeft u altijd de stekker in het stopcontact dan is accu duur helemaal niet belangrijk.
Helemaal niet belangrijkRedelijk belangrijkHeel belangrijk

Mat of glanzend scherm?

Heeft u voorkeur voor een laptop met een mat of glazend scherm? Glazend zorgt voor levendige kleuren. Dit is ideaal bij video's en foto's. Mat zorgt voor veel minder spiegeling en is ideaal wanneer de laptop gebruikt wordt bij het raam, buiten of onder TL-licht.
MatGlanzendGeen voorkeur

Welke processor heeft u nodig?

De processor kun je zien als de motor van de laptop. Het aantal processorkernen en het tijdelijk geheugen (cache) bepalen hoe snel werkzaamheden worden uitgevoerd door je notebook. Voor dagelijks gebruik kunt u kiezen voor een goedkopere processor, aangezien u niet veel snelheid nodig hebt. Toch wat meer power voor gaming of videobewerking nodig? Kies voor een betere processor om dit te ondersteunen.
Snelheid is niet belangrijkSnelheid is redelijk belangrijkSnelheid is heel belangrijkZware taken als videobewerking of gamingGeen idee (Bokumo kiest een processor voor u uit op basis van het gebruik)

Hoeveelheid geheugen

Het intern geheugen, werkgeheugen of RAM-geheugen, gemeten in Gigabyte (GB), is tevens van invloed op hoe uw laptop presteert. Je kunt simpel zeggen dat met meer werkgeheugen de laptop sneller werkt bij zwaardere taken. Echter is het werkgeheugen niet de enige factor die de snelheid van de laptop bepaald.
4Gb8Gb16GbGeen idee (Bokumo kiest het geheugen voor u uit op basis van het gebruik)

Videokaart

Een videokaart draagt bij aan de grafische prestaties van uw laptop. Voor taken als internetten, emailen en tekstverwerken is een geïntegreerde videokaart goed genoeg, echter voor zwaardere werkzaamheden als videobewerking en gamen is een dedicated videokaart belangrijk. Deze werkzaamheden vereisen betere 3D-prestaties die een geïntegreerde (intergrated) videokaart niet kan bieden.
GeïntegreerdVanaf MX230 (fotobewerking)Vanaf MX250 (videobewerking)Vanaf GTX1050 (licht gamen)Vanaf GTX1060 (medium gamen)Vanaf GTX1070 (zwaar gamen)Vanaf GTX1080 (ultra gamen)Quadro (Autocad)Geen idee (Bokumo kiest een videokaart voor u uit op basis van het gebruik)

Opslag

De snelheid wordt bepaald door een aantal factoren, denk hierbij aan de processor, het RAM-geheugen, de harde schijf en een eventuele SSD (Solid State Drive). Een laptop wordt aanzienlijk sneller door gebruik van een SSD-schijf en is daarnaast stiller en zuiniger dan een harde schijf (HDD, afkorting voor Hard Disk Drive). Het grote nadeel is wel dat een SSD-schijf duurder is, maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een combinatie van beide schijven.
Een SSDZowel een SSD als een harde schijf

Opslagruimte SSD

De opslagruimte hangt af van wat u allemaal op de computer wilt opslaan. Gebruikt de laptop alleen voor internetbankieren, surfen en mailen? Dan is een 120Gb SSD voldoende. Det u meer met de laptop, dan is minimaal een 240Gb SSD aan te raden.
minimaal 120Gb SSDminimaal 240Gb SSDminimaal 480Gb SSDminimaal 960Gb SSD


Opslagruimte HDD

Naast de snelle SSD ook nog opslag nodig voor games, foto's of video's? Dan is een harde schijf aan te raden. Een harde schijf is per Gigabyte voordeliger voor opslag dan een SSD.
minimaal 500Gb HDDminimaal 1Tb (1000Gb) HDDminimaal 2Tb (2000Gb) HDDminimaal 4Tb (4000Gb)


DVD speler en brander?

Heeft u een DVD speler en brander nodig in de laptop? Wanneer u kiest voor een 15,6" of kleiner formaat, dan is het niet meer mogelijk om een optische drive te kiezen. Deze is dan sowieso niet meer aanwezig.
JaNee

Budget

Laptops zijn erin zeer veel verschillende soorten en maten. Daarnaast zijn deze er ook in allerlei verschillende prijsklassen. Bij het vaststellen van het budget is het verstandig om rekening te houden met diverse randzaken, denk hierbij aan werkzaamheden die u wilt uitbesteden, software, randapparatuur en dergelijke. Geeft u alstublieft aan wat u aan de laptop wilt uitgeven, dus exclusief randzaken.

Maximale prijs pc in Euro's

Merkvoorkeur

Heeft u voorkeur voor een merk?
LenovoAcerAsusHPPackard BellAppleMSIToshibaDellGeen voorkeur

Accessoires

Heeft u accessoires nodig bij de laptop?
Draadloze muisMuis met kabelTasBeveiligingssoftwareOfficeExterne HDDExterne DVD-speler en branderExterne Blu-Ray-speler en branderDockingHeadset

Aanvullende opmerkingen

Bent u zeker van uw keuzes of wilt u advies van onze productexpert laten verweken in de offerte?

Bent u door iemand naar ons doorverwezen?

Geslacht:
Achternaam:
Emailadres:

Welke naam mag de laptop krijgen indien de offerte een opdracht wordt?

Uw gegevens

Uw bedrijfsnaam
Aanhef
Uw achternaam
Uw postcode

Menu