Problemen met printen oplossen

  1. Home
  2. Problemen met printen oplossen

Problemen met printen oplossen

De printer geeft aan dat de nieuwe cartridge leeg is
De printer print wel, maar er komt geen inkt op het papier
De kwaliteit van mijn afdrukken is slecht
De cartridge wordt niet gedetecteerd
De printer geeft aan dat de nieuwe cartridge leeg is

Soms gebeurt het dat je een nieuwe cartridge in de printer plaatst en dat de printer blijft aangeven dat de cartridge leeg is. In dat geval is het nodig om de printer te resetten.  Je kunt dit eenvoudig doen met onderstaande stappenplan:

  1. Sluit alle openstaande printeropdrachten af en zorg dat er geen een meer openstaat;
  2. Geef de printer een nieuwe printeropdracht. U ontvangt dan nogmaals de melding dat de cartridge leeg is en vervangen dient te worden;
  3. Druk nu minimaal 10 seconden de reset knop op de printer in. Kijk in de handleiding als je niet weet welke knop de reset knop in. Doorgaans is dit een knop met het rode rondje  met daarin een driehoekje.
  4. Het is mogelijk dat je dezelfde handelingen nogmaals moet herhalen om beide cartridges te resetten.
De printer print wel, maar er komt geen inkt op het papier

Het is mogelijk dat de printkop enigszins is uitgedroogd of dat er lucht in de inktleiding terecht is gekomen. Controleer als eerste of je alle beveiliging van de cartridges hebt verwijderd. Dit is een lipje, een stripje en/of een kapje op de cartridge. Doorgaans is dit fel gekleurd. Heb je de beveiliging verwijderd? Start dan het reinigingsprogramma in de printer. In de handleiding van jouw printer vind je hoe dit werkt. Soms is het nodig om dit 2 of 3 keer uit te voeren.

De kwaliteit van mijn afdrukken is slecht

De printer heeft waarschijnlijk wat onderhoud nodig. Start een reinigingscyclus van de printer om het probleem met de slechte afdruk op te lossen. In de handleiding van jouw printer vind je hoe dit werkt. Het is soms nodig om de cyclus 2 of 3 keer uit te voeren.

Heeft bovenstaande niet of niet helemaal geholpen? Jouw printer heeft vermoedelijk ook nog een dieptereinigingsprogramma. De instructies vind je ook in de handleiding van jouw printer.

De cartridge wordt niet gedetecteerd

Om dit op te lossen volg je de onderstaande stappen:

  1. Haal de cartridge uit de printer.
  2. Verwijder de stekker uit de printer of het stopcontact, zodat de printer echt zonder stroom komt te staan. Laat dit 20 minuten ontkoppeld.
  3. Plaats de stekker weer terug en start de printer.
  4. Installeer de cartridge opnieuw in de printer.

Printer updates uitzetten

Printerfabrikant sturen updates naar uw printer om huismerk cartridges niet meer te laten herkennen. Hoe dat zit?

Menu