Problemen met printen oplossen

Soms werkt je printer niet goed of heb je problemen met de cartridges in de printer. Hieronder vind je de eerste stappen om deze problemen op te lossen.

Soms gebeurt het dat je een nieuwe cartridge in de printer plaatst en dat de printer blijft aangeven dat de cartridge leeg is. In dat geval is het nodig om de printer te resetten.  Je kunt dit eenvoudig doen met onderstaande stappenplan:

  1. Sluit alle openstaande printeropdrachten af en zorg dat er geen een meer openstaat;
  2. Geef de printer een nieuwe printeropdracht. U ontvangt dan nogmaals de melding dat de cartridge leeg is en vervangen dient te worden;
  3. Druk nu minimaal 10 seconden de reset knop op de printer in. Kijk in de handleiding als je niet weet welke knop de reset knop in. Doorgaans is dit een knop met het rode rondje  met daarin een driehoekje.
  4. Het is mogelijk dat je dezelfde handelingen nogmaals moet herhalen om beide cartridges te resetten.

Het is mogelijk dat de printkop enigszins is uitgedroogd of dat er lucht in de inktleiding terecht is gekomen. Controleer als eerste of je alle beveiliging van de cartridges hebt verwijderd. Dit is een lipje, een stripje en/of een kapje op de cartridge. Doorgaans is dit fel gekleurd. Heb je de beveiliging verwijderd? Start dan het reinigingsprogramma in de printer. In de handleiding van jouw printer vind je hoe dit werkt. Soms is het nodig om dit 2 of 3 keer uit te voeren.

De printer heeft waarschijnlijk wat onderhoud nodig. Start een reinigingscyclus van de printer om het probleem met de slechte afdruk op te lossen. In de handleiding van jouw printer vind je hoe dit werkt. Het is soms nodig om de cyclus 2 of 3 keer uit te voeren.

Heeft bovenstaande niet of niet helemaal geholpen? Jouw printer heeft vermoedelijk ook nog een dieptereinigingsprogramma. De instructies vind je ook in de handleiding van jouw printer.

Om dit op te lossen volg je de onderstaande stappen:

  1. Haal de cartridge uit de printer.
  2. Verwijder de stekker uit de printer of het stopcontact, zodat de printer echt zonder stroom komt te staan. Laat dit 20 minuten ontkoppeld.
  3. Plaats de stekker weer terug en start de printer.
  4. Installeer de cartridge opnieuw in de printer.

Printer updates uitzetten

Printerfabrikant sturen updates naar jouw printer om huismerk cartridges niet meer te laten herkennen. Hoe dat zit?

De waardering van shop.bokumo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 314 reviews.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo, kunnen we je helpen?