Microsoft stop op 11 april met het onderhoud op Windows Vista. Het besturingssysteem is ook al weer ruim 10 jaar oud. Het gevolg hiervan is dat u geen automatische beveiligingsupdates voor uw computers en laptops met Windows Vista zal ontvangen. Dat heeft onder meer gevolgen voor de bescherming van uw persoonlijke gegevens en de veiligheid van uw documenten. Daarnaast worden er geen drivers voor nieuwe randapparatuur gemaakt door Microsoft. Dit betekent dat nieuwe accessoires, printers, camera’s en dergelijke niet zullen werken wanneer Windows Vista op uw computer of laptop staat ge├»nstalleerd.

Waarom de ondersteuning stopt
In 2007 verscheen Windows Vista op de markt. Sinds die tijd is ons computergebruik flink veranderd. Tegenwoordig gebruiken we apps op onze mobiele apparaten, we winkelen en bankieren online en games vragen veel meer van computers. Onze maatschappij is behoorlijk gedigitaliseerd en door de enorme snelheid waar nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen, is het onmogelijk geworden om Vista up-to-date te houden. Microsoft stopt dan ook op 11 april met het uitbrengen van updates.

Wat het voor u betekent dat Vista niet meer wordt ondersteund
Geen maandelijkse beveiligingsupdates meer, die helpen om bekende lekken te dichten en zo kwaadwillende buiten de deur houden. Blijft u Vista gebruiken, en dan voornamelijk online, dan loopt u een verhoogd risico op virussen, malware en spyware. Naast de beveilingsupdates, maakte Microsoft ook software om de werking van Vista te verbeteren. Denkt u hierbij aan drivers voor nieuwe apparatuur, zoals bijvoorbeeld printers. Hardware of software die nieuw op de markt komen, zullen dus mogelijkerwijs niet of niet goed meer werken op uw computers met Windows Vista.

Welke u actie dient te ondernemen
Bokumo adviseert om na 11 april niet meer op het internet te gaan met computers en laptops die uitgerust zijn met Windows Vista. Het is in sommige gevallen mogelijk om uw computer of laptop uit te rusten met Windows 10 en dus Vista te vervangen. Dit is echter economisch bijna nooit een goede keuze. De computer met Windows Vista is minimaal 7 jaar oud. De kosten voor het nieuwe besturingssysteem inclusief de installatie komen in veel gevallen al ruim over de helft van een nieuwe computer of laptop. Het is dan ook aan te raden om na te denken over een nieuw systeem. Hiermee profiteert u dan direct van de nieuwste en meest veilige technologie en heeft u de meest veilige ervaring.

Waar u terecht kunt voor informatie
Er is enorm veel keuze in computers, laptops en tablets. Bij Bokumo zijn wij er in gespecialiseerd om samen met u de beste keuze te maken voor uw situatie. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze. U kunt contact met ons opnemen door ons te mailen (info@bokumo.nl), te bellen (075 – 642 00 70) of uiteraard bij ons binnen te stappen op de Faunastraat 113-115 in Wormer. Wij zijn op maandag van 13.00 tot 18.00 uur geopend, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Menu
De waardering van shop.bokumo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.